Weer is spelbreker van NLdoet in de regio

MALDEN - Het natte en onstuimige gooide vandaag aardig wat roet in in het eten van veel geplande activiteiten in het kader van NLdoet. Bij de scouting in Malden konden de luiken gelukkig binnen worden geschilderd.

Het voorschuren deden de vrijwilligers buiten onder een zeiltje. Stichtingvoorzitter Vincent Claessen is verrast door de opkomst. ,,Ook enkele ouders zijn onverwacht nog komen helpen. We hebben onze jaarlijkse klusdag in oktober voor het eerst verplaatst naar vandaag en hoopten natuurlijk op wat beter weer. Helaas gingen de plannen om de lampen te vervangen door LED verlichting niet door. Er is gebleken dat we hiervoor eerst een goed plan moeten uitwerken.” 

Ook de geplande beplanting van de heuvel langs de vuurplaats kan vandaag nog niet worden uitgevoerd. Claessen: “We hebben erg lang op een vergunning moeten wachten. Maar binnenkort gaat het terrein op de schop.”

Sleper

Bij de Zeeverkenners in Mook zou een sleper in de verf worden gezet. Het schip kon helaas niet naar binnen. De klus is nu uitgesteld tot eind april. In Groesbeek konden de kinderen vanochtend wel terecht bij de Tullekeboom om een insectenhotel te maken. Ze zaten lekker binnen.

Volledig scherm
© Loes Wijffels
Volledig scherm
Activiteiten in het kader van NLdoet. © Loes Wijffels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.