Volledig scherm
Benoit Michaud (l) en Zabou Guérin. © PR

Wereldtop beklimt podium van De Muse in Malden

MALDEN - Henk Kuik hoefde er zelf niets voor te doen. De programmeur van podium De Muse kreeg een wereld-act op een presenteerblaadje aangeboden. Zondag om 13.00 uur geeft het duo Michaud-Guérin in het Maldense muziekcafé een speciaal concert. Benoit Michaud bespeelt de draailier, Zabou Guérin is accordeonist.

,,Normaal doen Michaud en Guérin dansconcerten. Bij ons gaat het om een luisterconcert. De twee willen eens een andere kant van hun kunnen over het voetlicht brengen”, zegt Kuik. De twee zijn op tournee en hebben ’s avonds een concert in Antwerpen. ’s Middags waren ze nog vrij.” 

Draailier

Een draailier is een soort viool. De bespeler gebruikt geen strijkstok maar draait aan een zwengel zodat er een wiel langs de snaren gaat. Accordeon-expert Kuik: ,,Zabou Guérin doet dingen op haar accordeon die ik nog nooit gehoord heb. Ze is virtuoos in haar genre. In de volksmuziek is accordeonspel redelijk simpel rechttoe, rechtaan, ook ritmisch gezien.’’

,, Maar zij brengt meer variatie en dat maakt haar heel interessant. Haar ritmes en harmonieën zorgen voor een moderne component. En heel speciaal is ook de combinatie van accordeon en draailier. Die kom je eigenlijk nooit tegen. De twee vullen elkaar heel mooi aan.”

 Het optreden begint zondag om 13.00 uur. Entree 5 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.