Volledig scherm
Wil Hopman, de nieuwe gemeentekoning. © DG

Wil Hopman nieuwe koning gemeente Heumen

HEUMEN – Bij het jaarlijkse Koningsschieten in de gemeente Heumen heeft Wil Hopman van het gilde St. Antonius Abt uit Overasselt zich tot gemeentekoning gekroond. Deelnemers van de gilden uit alle dorpen van de gemeente Heumen schoten op een houten vogel, die in de nacht van zaterdag op zondag om 01.15 uur naar beneden kwam.

Hopman leverde het laatste schot om de vogel naar beneden te krijgen en krijgt zodoende de titel van gemeentekoning op zijn naam. Dit is hij voor de gehele gemeente, aangezien zijn eigen heropgerichte gilde uit Overasselt voor het eerst meedeed. Hiermee waren alle dorpen in de gemeente door een gilde of schutterij vertegenwoordigd.

Het gilde St. Antonius Abt is ook het enige gilde waar vrouwen mee mogen doen. Zo was er ook voor het eerst een vrouwelijke deelnemer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.