Lidian en Wilbert Janssen. Rechts op de foto, aan de rand van hun erf, willen ze twee kleine windmolens bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lidian en Wilbert Janssen. Rechts op de foto, aan de rand van hun erf, willen ze twee kleine windmolens bouwen. © Theo Peeters

Wilbert en Lidian bouwen windmolens op hun erf: ‘We willen vooruitkijken en investeren’

NEDERASSELT - De eerste windmolens in de regio staan er misschien sneller dan gedacht. Veehouders Wilbert en Lidian Janssen willen er twee op hun erf in Nederasselt. Echt ‘mega’ worden ze niet.

4 reacties

 • tgm beuningen

  2 weken geleden
  Toch vreemd als gemeentes die van alles en nog wat doen om duurzame energieopwekking te stimuleren met deze zeer zinnige molentjes een probleem zouden hebben.
 • Henk Kersten

  2 weken geleden
  Eigen verantwoordelijkheid nemen, heet zoiets. Dit initiatief verdient navolging en als ik lees hoe deze veehouders bezig zijn, dan kunnen daar een hoop mensen een voorbeeld aan nemen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Als iedereen een klein beetje helpt, dan komen we er misschien.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  Ook al betreft dit eigen initiatief en grond zou men voor dit plan géén vergunning dienen te krijgen. Lanschapsvervuiling dient ten alle tijden voorkomen te worden. Beseffen die lieden wel, dat die dingen onrendabel zijn en een grote belasting voor het milieu betekenen als die dingen weer moeten worden opgeruimd.
 • Joris Driepinter

  2 weken geleden
  Misschien moeten we maar afspreken dat windmolens niet meer aan randen van grondgebieden mogen worden gebouwd, maar bijvoorbeeld 50 meter van de rand van een grondgebied... En bij gemeenten, tenminste 500 meter van een gemeentegrens...
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Nijmegen e.o.