Van Summeren aan de Hoogstraat in Overasselt ligt al jaren met de gemeente Heumen overhoop over het uitstallen van zijn verkoopwaar op de stoep. Deze foto dateert uit maart 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Summeren aan de Hoogstraat in Overasselt ligt al jaren met de gemeente Heumen overhoop over het uitstallen van zijn verkoopwaar op de stoep. Deze foto dateert uit maart 2019. © Google Streetview

Winkelier die plantenkarren verkeerd op de stoep zette moet dwangsom aan gemeente betalen

DEN HAAG / OVERASSELT - De Overasseltse groenten- en plantenwinkelier Marco van Summeren moet de gemeente Heumen een dwangsom van 2250 euro betalen omdat hij de uitstallingsregels op de stoep voor zijn winkel aan zijn laars lapte. Dit bepaalde de Raad van State vrijdag.

10 reacties

 • M.J.W. Lensen

  3 weken geleden
  Altijd een gevaarlijke situatie daar, en bloemen houden inderdaad van mensen, maar niet van mensen die niks om de natuur zelf geven . Zoals borden met reclame op bomen spijkeren!! En wetten overtreden dat weet deze meneer van summeren alles van. Hij heeft al vaker voor t gerecht gestaan. Moedeloos en sorry maar ambtenaren hebben ook weleens gelijk
 • Eelco de Boer

  3 weken geleden
  Deze "ondernemer" houdt zich al jaren niet aan de regels en dat weet hij ook. Dan is het wel héél erg zwak om nu de "moeilijke tijd" erbij te halen. Hij overtreedt willens en weten al jarenlang de regels! In plaats van in frustraties, kan hij zijn energie beter steken in het opruimen van zijn stoep en het opschilderen van zijn pand.
 • P Van de Kaa

  3 weken geleden
  Helaas moet ik het met Jan maassen eens zijn, het ziet er niet uit zo. Als je alles nou netjes neerzet, maar het is gewoon een zooitje.
 • jan maassen vd brink

  3 weken geleden
  Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een ondernemer een flink deel van de openbare ruimte confisqueert voor zijn handel. Dat lijkt op landje pik. Beter kan hij in overleg gaan met de overheid om tot een acceptabele oplossing te komen. Overigens is het geen gezicht al die karren schots en scheef in de winkelstraat. Dat heet verrommelen..... Om maar te zwijgen over dat gele bord. Wel erg makkelijk om af te geven op ambtenaren. Die moeten wel de wet en de APV handhaven! En of dat altijd leuk is?
 • Marco Rijnberk

  3 weken geleden
  Bloemen houden van mensen, maar niet van ambtenaren. Triest.
 1. Plantenman Marco woest na dwangsom om karren die verkeerd staan: ‘Hoe diep kan de gemeente zinken?’
  PREMIUM
  20

  Plantenman Marco woest na dwangsom om karren die verkeerd staan: ‘Hoe diep kan de gemeente zinken?’

  HEUMEN - ,,Dit gaat alle perken te buiten. De menselijke maat is helemaal weg.” Geëmotioneerd en boos gaat groenten- en plantenwinkelier Marco van Summeren uit Overasselt tekeer tegen de gemeente Heumen. Daar moet hij van de Raad van State een dwangsom van 5000 euro aan betalen, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de uitstallingsregels op de stoep voor zijn winkel aan de Hoogstraat.
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Nijmegen e.o.