Volledig scherm
Margot van Geffen (links) speelt de bal naar een ploeggenoot. Op de achtergrond baalt Tessa Schoenaker. © David van Haren

Nijmegen opgelucht na 5-1 nederlaag

NIJMEGEN - De hockeysters van Nijmegen hebben in de hoofdklasse op eigen veld met ruime cijfers van Den Bosch verloren. De regerend landskampioen was met 5-1 te sterk. Toch heerste na afloop vooral opluchting, omdat Den Bosch veel te sterk was voor de gepromoveerde ploeg van Matthijs Brouwer.

Keepster Saskia van Duivenboden voorkwam zondag een monsterscore. De goalie stond diverse malen een Brabantse goal in de weg, maar moest alsnog vijf keer vissen. Marloes Keetels (2x), Ireen van den Assem (strafbal), Marlies Verbruggen en Imme van der Hoek scoorden namens de koploper. Aanvaller Tessa Verweijen redde bij een stand van 0-3 de Nijmeegse eer.

Nijmegen staat na acht wedstrijden op een knappe tiende plaats in de hoofdklasse. De achterstand op nummer negen Bloemendaal bedraagt twee punten. NMHC heeft drie punten voorsprong op Huizen en hekkensluiter Groningen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten