Volledig scherm
De hockeyers van NMHC op archiefbeeld. © David van Haren

NMHC houdt kans op play-offticket na zege in topper op 'moe' Hurley

AMSTERDAM - De hockeyers van NMHC hebben de koploper van de overgangsklasse A gisteren verrast. In het Amsterdamse Bos won de ploeg van coach Bas Bogaard met 2-3 van Hurley.

Bogaard: ,,Zij hebben iets meer in onze cirkel gehockeyd, maar wij waren scherper. Ik vond dat wij richting het einde fitter oogden.’’ Voor NMHC waren Olaf Beks, Jim van de Venne en Lars Leenen trefzeker. Hurley heeft nog altijd een voorsprong van één punt (32 om 31). De nummers 1 en 2 verzekeren zich aan het einde van het seizoen van een play-offticket voor de hoofdklasse. 

,,Wij hebben Hurley donderdag (1-2 nederlaag, red.) dusdanig kapot gespeeld zodat NMHC kon winnen. Geen dank, Nijmegen’’, grapte Union-coach Ineke Botden, die zelf met haar ploeg stuntte tegen de koploper van poule A Cartouche: 1-1. Gijs Noordam zorgde na een halfuur voor de eindstand. ,,We hebben een punt gewonnen.’’

In de kelderkraker van de overgangsklasse A tegen Cartouche pushte Nynke Kappelle hekkensluiter Union twee minuten voor tijd naar de eerste zege van het seizoen: 1-0. ,,De ontlading was enorm na het laatste fluitsignaal’’, sprak Kappelle lachend. 

De vrouwen van QZ gingen in poule B met 4-0 onderuit bij koploper Pinoké. ,,Zij waren dodelijk in de cirkel, een verdiende nederlaag’’, vond aanvoerder Lieke de Vries. QZ maakt zich nu op voor het bekerduel met hoofdklasser Bloemendaal en voor de kelderkraker met Weert. ,,Tegen Weert hebben we nog wat recht te zetten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten