Volledig scherm
Keepster Saskia van Duivenboden van NMHC op archiefbeeld. © Eveline Van Elk

NMHC wacht nog altijd op eerste goal na winterstop

Nijmegen – De hockeysters van Nijmegen zijn er opnieuw niet in geslaagd om te scoren in de hoofdklasse. De ploeg van coach Matthijs Brouwer wacht nog altijd op de eerste goal in de tweede seizoenshelft. In Nijmegen was Amsterdam met 0-4 te sterk.

Nijmegen begon sterk aan het duel met de grootmacht, maar incasseerde alsnog in het eerste kwart een goal. Lauren Stam verzilverde een strafbal na acht minuten. De storm van de thuisploeg ging liggen en de bezoekers mochten ver op de helft van Nijmegen hockeyen. Keepster Saskia van Duivenboden liet eens ter meer haar kwaliteiten zien en hield de marge op één. De goalie moest vlak voor rust in twee minuten tijd buigen voor de individuele klasse van Amsterdam. Yasmin Geerlings tikte van dichtbij na goed voorbereidend werk van Maria Verschoor de tweede Amsterdamse goal binnen, kort daarna schoot talent Noor de Baat een harde backand in de linkerkruising.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, NMHC zakte terug en Amsterdam ging op zoek naar meer treffers. Aanvoerder Stam bekroonde een goede wedstrijd twintig minuten voor tijd met een rake strafcorner. NMHC had daarna niets meer in te brengen.

Na de 2-0 nederlagen tegen Oranje-Rood en Laren scoort Nijmegen dus opnieuw niet na de winterstop. Volgend weekeinde staat het uitduel met nummer 9 Bloemendaal op het programma. De ‘Mussen’ hebben zes punten meer dan Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten