Volledig scherm
Nadat de buschauffeur samen met een passagier de jongen in bedwang hield, kon de politie hem arresteren. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

13-jarige Rhedenaar aangehouden voor mishandeling buschauffeur

ARNHEM/ RHEDEN - De politie heeft donderdagmiddag om15.09 uur een 13-jarige jongen uit Rheden aangehouden voor het mishandelen vaneen buschauffeur in Arnhem.

Volgens een politiewoordvoerster staptede jongen samen met twee vrienden de bus in bij de halte van het centraal station in Arnhem, maar had hij te weinig geld bij zich voor een kaartje. Hierop maakte de buschauffeur een afspraak met de jongen: hij zou een paar haltes mee mogen rijden, tot aan de Velperweg. Daar aangekomen wilde de jongen de bus echter niet uit.

Verhitte situatie
Dit leidde tot een 'verhitte situatie', aldus de woordvoerster. Volgens ooggetuigen barstte de jongen in woede uit en viel hij de buschauffeur aan. Medereizigers schoten de chauffeur te hulp. De man wist samen met een passagierde 13-jarige jongen in bedwangte houdenen de politie in te schakelen. Agenten hebben de jongen vervolgens aangehouden.

Mishandeling
De buschauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling en van het vernielen van de bus. De twee vrienden van de Rhedenaar zijn niet aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.