Volledig scherm
Jan-Freerk maakte de genomineerde foto in de tuin van een vriendin. © Jan-Freerk Kloen / WNF

13-jarige uit Wageningen maakt kans op fotoprijs Wereld Natuur Fonds

WAGENINGEN - De 13-jarige Jan-Freerk Kloen uit Wageningen is genomineerd voor de WNF-Photo Award, een van de grootste natuurfotowedstrijden van Nederland.

Jan-Freerk fotografeerde in Friesland een dwergmuisje in de tuin van een vriendin in Friesland. Die tuin heeft een groot ven als zwemvijver. Toen hij de muis zag, ging hij met zijn camera het water in, zodat hij het dier vanuit ‘kikkerperspectief’ kon fotograferen.

Verlanglijstje
Jan-Freerk: „Deze foto is heel bijzonder voor mij. De dwergmuis stond al heel lang op mijn 'verlanglijstje' omdat ik hem ontzettend schattig vind. Daarnaast helpen die leuke druppeltjes op zijn kop, de vage weerspiegeling en vage achtergrond natuurlijk ook mooi, plus een mooie kleurencombinatie. Wat ook erg leuk was: toen ik hem op Instagram zette, kreeg ik bijna 450 likes.”

Humberto Tan
Er zijn in totaal 30 natuurfoto's genomineerd in drie leeftijdscategorieën. In die vanJan-Freerk behoort ook de Veenendaalse Annemarie Loof tot de kanshebbers. De 16-jarige stuurde het werk 'Vertrouw op jezelf' in, een foto van een vliegende libelle. De foto'sworden beoordeeld door natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting, Humberto Tan, natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven, André Kuipers en Jasper Doest.

Gewone zeehond (Phoca vitulina) op de rotsen, bij de kust tussen Dartmouth en Paignton, Engeland. Foto van 9 augustus dit jaar. - Common seal (Phoca vitulina) on the rocks, at the coast between Dartmouth and Paignton, England. Picture from the 9th August of this year. -- #natuur #natuurfotografie #naturephotography #naturepics #nature_seekers #naturelovers #natureshots #naturephoto #nature_perfection #nature_brilliance #beautifulview #nature_wizards #beautifulnature #naturehippys #fotofanatics_nature #landscape_captures #photographerslife #ig_naturelovers #animal #super_holland #ig_discover_nature #bestnatureshots #wildlife_seekers #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #natuurmonumenten #madeinholland #landscape_captures #gewonezeehond #commonseal #phocavitulina Een foto die is geplaatst door NaturePhotographs / Jan-Freerk (@naturephotographs_by_janfreerk) op 28 Aug 2016 om 12:06 PDT