Volledig scherm
anaf deze plek, station Ede-Wageningen, werd de 18-jarige Edese meegenomen door drie mannen. De vrouw op de foto is niet het slachtoffer. © Erik van 't Hullenaar

17-jarige verdachte verkrachting Heideweek Ede weer op vrije voeten

EDE - De 17-jarige inwoner van Ede die door de politie verdacht wordt van het verkrachten van een 18-jarige Edese, is weer op vrije voeten gesteld.

Dat gebeurde op last van het Openbaar Ministerie. De jongen blijft wel verdachte.

Betrokkenen
De jongen werd op 11 oktober aangehouden door de politie. Afgelopen vrijdag is hij weer vrijgelaten, laat een woordvoerder van de politie weten. Waarom de 17-jarige niet langer vast hoeft te zitten, wil de politie omwille van het lopende onderzoek niet zeggen.

In de zaak moeten nog verschillende betrokkenen worden gehoord.

Onbekende mannen
De Edese zou in de nacht van 22 tot 23 augustus vanaf station Ede-Wageningen zijn meegenomen door drie onbekende mannen. Volgens de 18-jarige is ze daarna naar een woning gebracht en door één van de mannen verkracht.

Een dag later meldde de Edese zich met haar ouders op het politiebureau.

In beeld
De 17-jarige kwam in het onderzoek al snel in beeld maar is pas na verder onderzoek in de zaak ook daadwerkelijk aangehouden als verdachte.

Vragen
De zaak kwam pas enkele weken na het incident naar buiten, nadat bij de politie meerdere vragen over de zaak waren binnengekomen. De politie werd door sommige Edenaren verweten niets over de zaak te willen vertellen omdat de dader mogelijk een asielzoeker is. Dat ontkende een woordvoerder stellig. Over de nationaliteit van de verdachte wil de politie geen uitspraken doen.