Volledig scherm
De scooter waar de 19-jarige mee op de vlucht was. © Politie

19-jarige met gebroken enkel in cel na politieachtervolging

NIJMEGEN - Een 19-jarige man uit Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag door agenten naar het ziekenhuis gebracht omdat hij wel erg veel last had van zijn enkel. De Nijmegenaar was kort daarvoor met zijn scooter tegen een geparkeerde auto gereden toen hij op de vlucht was voor de politie.

De 19-jarige, een bekende van de politie, viel op omdat hij zonder helm rondreed. Ook wisten de agenten dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij al eerder was opgepakt voor het stelen van een scooter. Omdat ook nu het vermoeden bestond dat de scooter gestolen was, werd besloten de man en zijn passagier staande te houden.

Botsing
Daar had de Nijmegenaar geen trek in en hij reed ervandoor. Op de Voorstadslaan ging het mis. De man probeerde vanaf de weg het voetpad op te rijden en botste daarbij op een geparkeerde auto. Beide mannen kwam ten val en zetten het op een lopen. De scooter kwam door de botsing weer op de weg terecht en viel tegen de politieauto aan.

Ziekenhuis
Na een korte achtervolging te voet konden agenten de 19-jarige en zijn passagieroppakken. Op dat moment gaf de Nijmegenaar direct aan dat hij wel erg veel last had van zijn enkel. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de man zijn enkel gebroken had bij de botsing. Hij is behandeld en vervolgens overgebracht naar een cellencomplex.

Er is tevens een blaastest bij de 19-jarige afgenomen, daaruit bleek dat hij onder invloed was. Later bleek dat de scooter bleek inderdaad gestolen.