Volledig scherm
De hennepkwekerij in het bedrijf. © Frans Nikkels

200 uur werkstraf voor Gendringenaar dankzij 3225 wietplanten

ZUTPHEN/GENDRINGEN - Omdat er3225 wietplanten inzijn bedrijfspand aanwezig waren, heeft het Openbaar Ministerie tegen een 61-jarige Gendringenaar een werkstraf van 200 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Het bedrijf van de verdachte ging in 2013 failliet.

Naïef
De Gendringenaarkwam in aanraking met iemand die zijnbedrijfspand in Ulft wel wilde huren. Na een jaar zou de verdachte 50.000 euro ontvangen. „In eerste instantie wist ik niet dat om een wietkwekerij ging. Ik zat in de shit en het interesseerde me allemaal niets meer. Later wist ik het natuurlijk wel. Ik ben ontzettende naïef en dom geweest."

Ellende
Agenten vielen op 18 maart 2014 het pand binnen en trof in vier ruimtes de ruim drieduizend wietplanten en -stekjes aan. De verdachte wilde niet zeggen met wie hij in zee was gegaan. „Dat heeft inmiddels al tot te veel ellende geleid."

Niets verdiend
De stroom werd niet illegaal afgetapt en de hoog oplopende rekeningen werden keurig aan de Nuon betaald. Dat geld kreeg de verdachte met enige regelmaat. Volgens hem heeft hij niets aan het avontuur verdiend.

De uitspraak is op maandag 7 november.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
21'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
78'
0-1
FC TwenteTWE
away logo