Volledig scherm
Forse straf geëist, maandag tegen een 31-jarige Winterswijker.

30 maanden cel geëist na dollemansrit door Winterswijk

ZUTPHEN/WINTERSWIJK - 'U heeft wel veel engeltjes op uw schouder gehad', zo hield de voorzitter van de meervoudige strafkamer maandag een 31-jarige Winterswijker voor. Dat vond hij zelf eigenlijk ook wel.

De Winterswijker ging er op 22 juni met de auto van zijn vriendin vandoor toen hij de politie zag. Er volgde een dollemansrit door het centrum van Winterswijk. De verdachte reed veel te hard, tegen het verkeer in en door een voetgangersgebied.

Paniek
Zes mensen, waaronder een 4-jarig kind, moesten aan de kant springen om een ongeluk te voorkomen. De Winterswijker reed met drank op en zonder rijbewijs. Hij vertelde aan de rechtbank dat hij in paniek was geraakt toen hij de politie zag. 'Ze kennen mij en laat ik het zo zeggen dat mijn relatie met de politie niet al te best is.'

Proeftijd
De officier van justitie eiste wegens poging tot doodslag, het rijden onder invloed en zonder rijbewijs 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk met 3 jaar proeftijd. Plus 3 jaar niet rijden en nog anderhalve maand cel omdat de verdachte nog in de proeftijd van twee veroordelingen zat.