Gelders gedeputeerde Peter Drenth (midden) in gesprek met boeren, eerder dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelders gedeputeerde Peter Drenth (midden) in gesprek met boeren, eerder dit jaar. © Arjan Gotink

70 boeren in Gelderland staan klaar om te worden uitgekocht

Zeventig boeren in Gelderland zijn bereid te stoppen met hun boerderij in ruil voor een zak geld van de Provincie Gelderland. Dat zegt Gelderse gedeputeerde Peter Drenth in reactie op het rapport van Johan Remkes, die wil dat er snel actie word ondernomen in het stikstofdossier.

30 reacties

 • Thoni Cardani

  2 maanden geleden
  @ Wout Sond. Met "als" denken schiet je niets op. De Sahara hoort niet bij Nederland. En als je al bereid was om samen met de boeren van FDF naar de Sahara te verhuizen zou dat wereldwijd ook niet veel schelen. Het gaat er om dat alle naties tot het besef komen dat er dringend iets moet gebeuren en ook naar rato van de mogelijkheden een begin maken met veranderen. Nederland mag dan klein zijn, het is verhoudingsgewijs een zeer grote vervuiler. Laten wij daarom maar het goede voorbeeld geven.
 • Wout Sond

  2 maanden geleden
  De hoeveelheid uitstoot stikstof moet per persoon/ inwoner van een regio berekent worden? Parijs heeft ook een hogere uitstoot van stikstof kunnen we vanuit gaan. Ben benieuwd als de Sahara bij Nederland hoorde hoe het dan met de uitstoot van stikstof zou zijn. Het is vele malen groter dan we denken. Als we denken dat we met dat gigantische kleine beetje stikstof van Nederland de temperatuur over de hele wereld omlaag krijgen. Ik denk mensen verdelen over de wereld en dan minder vervuilen?
 • Joop v d Toolen

  2 maanden geleden
  Waarom die boeren geen weed laten kweken coffeeshops zijn geacepteerd en dan haal je ook die weedhoken uit die woonhuizen wat gevaarlijk is ivm brand ,,,zonnepaneeltjes op die stal kost het ook geen stroom en er komt ook nog wat belasting geld binnen en je haalt gelijk dat kweken uit de criminaliteit ik zie alleen maar voordelen en de boeren geef je zo ook weer wat perspectief weer een toekomst .
 • j huisman

  2 maanden geleden
  een misleidend artikel. Het gaat niet om het feit dat er boeren zijn die willen stoppen maar om de bedrijven met zeer grote emissie én depositie. Dat er oudere boeren zijn die, wellicht zonder opvolger, stoppen en op deze wijze een leuk bedrag mee willen nemen is niet relevant. We hebben het landelijk gezien over zo'n 500 a 600 bedrijven.
 • gerard loon

  2 maanden geleden
  Wat is er tegen huizen bouwen ? We hebben nog al een enorm te kort aan betaalbare woningen dacht ik gehoord te hebben . En ja ons landje raakt vol !