De 42-jarige verdachte uit de gemeente Oost-Gelre tijdens de snelrechtzitting voor het dumpen van afval op de A18 bij Westendorp.
Volledig scherm
PREMIUM
De 42-jarige verdachte uit de gemeente Oost-Gelre tijdens de snelrechtzitting voor het dumpen van afval op de A18 bij Westendorp. © ANP

72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie

TeruglezenMARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.

10 reacties

 • Rene Dirks

  2 maanden geleden
  @m arend. Blijkbaar was er in dit geval wel bewijs. En hoeveel mensen hebben last gehad van zijn actie? Van mij had het 720 uur mogen zijn. @gjw wassink, van mij mogen ze die hooligans ook aanpakken, waar is mijn gedachtengang nu krom? Ik vind die van jou krom, dat je denkt dat hogere straf eisen impliceert dat je hooligans hun gang wil laten gaan.
 • G.J.W Wassink

  2 maanden geleden
  De personen die een hogere straf eisen hebben wel een kromme gedachtengang. Voetbal supporters doe dit wekelijks doen hebben geen problemen, vinden ze ws. OK, maar voor een boer die voor zijn bestaan op komt hebben ze geen clementie. Het beste is dat ze deze personen zelf maar eens opsluiten.
 • Jan Willems

  2 maanden geleden
  Opsluiten in een megastal!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Hoop dat de rechter andere vervuilers nu ook gaat aanpakken.
 • M. Arent

  2 maanden geleden
  De meeste echte criminelen worden gelijk weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. En hoeveel zaken worden er wel niet geseponeerd wegens personeelstekort. Ja, het is het "heel erg" wat deze man gedaan heeft. Uit wanhoop, door niet gehoord te worden door de overheid, een kieper zand storten naast de snelweg. Volgens mij hebben de collega boeren zelf grotendeels de rommel weer opgeruimd.