Volledig scherm
De Gruitpoort, hier met graffiti, is één van de gebouwen die duurzamer worden gemaakt.

8,5 ton om elf gebouwen in Doetinchem duurzaam te maken

DOETINCHEM - Doetinchem wil volgend jaar 850.000 euro investeren in het duurzaam maken van elf gemeentelijke gebouwen.Het energieverbruik van de panden daalt daardoor naar verwachting ruim een kwart.

De gebouwen die worden aangepakt zijn sociaal-cultureel centrum De Gruitpoort in Doetinchem, de dorpshuizen Koningin Beatrixcentrum in Wehl en De Pokkershutte in IJzevoorde, sporthal De Pol in Gaanderen, een voormalig gemeentehuis in Wehl en zes gymzalen in Doetinchem:De Hoop, De Huet, Hagen, Schöneveld, Muziekbuurt en De Pas.

Geïsoleerd
Er worden onder meer daken en gevels en geïsoleerd, verwarmingsketels vervangen en er wordt op diverse plekken modern dubbel glas en ledverlichting aangebracht. De maatregelen leveren naar verwachting een besparing op van ruim één miljoen kWh, oftewel één procent van het totaal dat gehaald moet worden om in 2030 energieneutraal te zijn.

Het geld voor de investering, 850.000 euro, komt uit het Doetinchemse vastgoedfonds. De terugverdientijd van de meeste maatregelen ligt tussen de acht en vijftien jaar.