An Altena met haar zoon Peter voor de start van de Bergrace by Night. Foto: Tamara Reijers
Volledig scherm
An Altena met haar zoon Peter voor de start van de Bergrace by Night. Foto: Tamara Reijers

85-jarige oma loopt voor overleden kleinzoon in Bergrace by Night

RHENEN - Tussen de ruim 3.000 deelnemers aan de Bergrace by Night viel ze vrijdagavond zeker op. An Altena debuteerde als 85-jarige aan het loopevenement tussen Wageningen en Rhenen.

De reden voor haar deelname was absoluut niet leuk. ,,Ik loop mee ter nagedachtenis aan mijn kleinzoon, Eric Koning. Hij is een half jaar geleden overleden. Hij was pas 31 jaar", aldus Altena. ,,Hij had zich opgegeven voor de Bergrace by Night. Nu lopen wij met een groep familieleden in zijn plaats."

Wandelen
De ongeveer 25 naasten van Eric Koning waren te herkennen aan een shirt met de tekst 'Catch me if you can', zijn lijfspreuk tijdens het hardlopen. Een deel van de groep deed het parkoers hardlopend, een ander deel wandelend. Oma hoorde bij de wandelaars. ,,Nee, hardlopen dat doe ik niet. Daar ben ik te oud voor. Maar wandelen gaat nog best."

Dierentuin
An Altena meldde zich voor de 3,3 kilometer met start en finish in Ouwehands Dierenpark. De wandeling voerde de Noord-Hollandse van de zoo naar de voet van de Grebbeberg. Een eindje verder wachtten ook haar de met duizend kaarsjes verlichte klim terug naar de dierentuin.