Volledig scherm
Johan Hartemink van TCD en initiatiefnemers Sjoerd Boom, Rianne Evers en Nienke Bulten (vlnr.). Foto Jan van den Brink

8erhoektrail in teken van KWF wordt pittig

HUMMELO - Een crossbaan, zand, modder en een gezonde dosis doorzettingsvermogen: deelnemers van de 8erhoektrail krijgen zondag een pittige eerste editie voor de kiezen.„We hopen dat het flink gaat regenen, des te leuker het wordt!'' meldt de organisatie van de eerste editie van de 8erhoektrail in Hummelo.

De volledige opbrengst van de benefietcrossloop is bestemd voor de KWF Kankerbestrijding.

Zandbulten
Een ding is zeker. De trail zal geen gemakkelijke opgave worden. Al rennend bestormen de sporters zondag de modderige zandbulten van Tour- en Crossclub Doetinchem (TCD) aan de Rozegaarderweg.

Op motorcircuit De Heksenplas leggen kids en mini-bikkels een circuit van 1 of 2,5 kilometer af, volwassenen 5 kilometer.

Sportieve insteek
„De 8erhoektrail is wel degelijk een sponsorcrossloop, maar heeft een sportieve insteek. Het is mooi als de sporters in sneltreinvaart over de baan gaan, maar daar gaat het ons niet om", zegt Sjoerd Boom van atletiekvereniging ARGO, die samen met Rianne Evers-Banninken Nienke Bulten-Van der Sluis uit Doetinchem de 8erhoektrail heeft opgezet.

Een uitgebreid interview met de organisatoren van de 8erhoektrail in De Gelderlander van vrijdag 11 november, editie Achterhoek, of via onze e-paper.