Volledig scherm
© Thinkstock

Aangereden hond op A325 bij Elden 'schrok van luchtballon'

ELDEN - Het verkeer op de A325 tussen Nijmegen en Arnhem heeft zaterdagmiddag bij Elden in de file te staan. Dit kwam door een geschrokken hond die het wegdek op rende en werd aangereden.

Het gaat om een rottweiler genaamd Freddy. Eerdere berichten gaven aan dat de hond was overleden, maar volgens Erik Rubens uit Rheden, de broer van het baasje van Freddy, is dit niet het geval. Hij hoorde het hele verhaal van zijn zus.

Luchtballon
„Mijn zus was met Freddy aan het wandelen op een heuvel bij Rijkerswoerd, ook wel 'de Bult' genoemd. Daar kwam een luchtballon laag over vliegen, waar Freddy ontzettend van schrok. Hij rende toen de snelweg op en werd aangereden door een busje", aldus de Rhedenaar.

Infuus
Volgens Rubens is er een vrachtwagen gestopt om het verkeer om de hond heen te leiden. Een kwartier later waren de politie en de dierenambulance ter plaatse. Freddy leeft nog, maar heeft het moeilijk. Rubens: „Hij is gewond aan zijn voorpoten en er zijn spieren gescheurd. Nu ligt hij aan het infuus. We weten niet of hij inwendige bloedingen heeft, ik hoop echt dat hij het redt."