Volledig scherm

Aanleg fietspad is wens, maar weg lang dicht is groot probleem

WAARDENBURG -Inwoners van Waardenburg gaan grote verkeershinder ondervinden, doordat de Steenweg langdurig wordt afgesloten. De provincie Gelderland wil een vrijliggend fietspad aanleggen langs deze drukke weg tussen Waardenburg en Meteren. Maar die zou daarvoor binnenkort wel een half jaar dicht moeten.

Die mededeling van de provincie heeft de gemeente Neerijnen onaangenaam verrast, zegt wethouder Teus Kool. Over twee weken praat hij erover met de provincie in de hoop die, als beheerder van de Steenweg, op andere gedachten te brengen.

Lang gekoesterde wens
Een vrijliggend fietspad langs de Steenweg is een lang gekoesterde wens van de gemeente Neerijnen. Op die weg rijden iedere dag veel fietsers vanuit Opijnen, Neerijnen en Waardenburg richting Meteren en Geldermalsen. Onder hen zijn veel jongeren die in Geldermalsen op school zitten. Het is de bedoeling een fietspad voor verkeer in twee richtingen aan te leggen aan de westzijde van de Steenweg, waar nu een sloot ligt.

Half jaar
De aankondiging dat de provincie in november over een informatieavond wilde beleggen over dat zo gewenste fietspad viel aanvankelijk in goede aarde. Tot bleek dat de weg vanaf de rotonde bij de Kaalakkerstraat/Steenweg een half jaar afgesloten zou worden.

Kool: „De weg is heel belangrijk en zo'n lange sluiting zorgt voor grote problemen. We zijn onder meer bevreesd dat het doorgaande verkeer dan een nieuwe, onveilige, route gaat zoeken door de bebouwde kom van Opijnen. En dat is geen goed idee."