Volledig scherm
© ANP

Aanpassen Heumense horecavergunning 950 euro goedkoper

HEUMEM - De kosten voor het bijschrijven of wijzigen van een leidinggevende op een horecavergunning zijn in Heumen in twee jaar gedaald van 1.020 euro naar 72 euro.Volgens de gemeente is dat laatste tarief kostendekkend.

In 2014 moesten bedrijven bij een wijziging nog 1.020 euro aftikken. Heumen schatte in dat een ambtenaar dertien uur bezig was met zo'n aanpassing. In 2014 onderkende de gemeente dat dertien uur niet realistisch was. De vergoeding werd toen teruggebracht naar 242 euro.

Bezwaar
Laco, de beheerder van sporthal en zwembad De Veldschuur, maakte onlangs bezwaar tegen dat bedrag. Zo brengt Grave voor dezelfde administratieve handeling 19,15 euro in rekening, betoogde Laco. Daarop besloot de gemeente Laco tegemoet te komen. Voor 2016 is het bedrag met terugwerkende kracht verlaagd met 170 euro naar 72 euro. Dat is voldoende om het uurtje werk dat de ambtenaar ermee heeft financieel af te dekken.

Geld terug
Restaurant Vestain Nederasselt, voetbalclub Union en bioscoop Cine Twins in Malden lieten dit jaar ook de horecavergunning aanpassen. Zijkrijgen eveneens 170 euro terug.