Coronatestcentrum voor medewerkers Radboudumc.
Volledig scherm
Coronatestcentrum voor medewerkers Radboudumc. © Paul Rapp

Aantal coronabesmettingen Gelderland-Zuid stijgt naar 49, weer 13 nieuwe gevallen

NIJMEGEN  / TIEL -Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in de regio Gelderland-Zuid is inmiddels gestegen naar 49. Er zijn dertien nieuwe gevallen ten opzichte van gisteren bij gekomen. Opvallend is dat er in Druten, waar gisteren voor het eerst een coronabesmetting gemeld werd, nog vier personen het virus blijken te hebben. 

 Voor het eerst is ook bij een inwoner van Heumen het virus ontdekt. De andere nieuwe besmettingen zijn vastgesteld in Berg en Dal (1 persoon), Beuningen (1 persoon), Nijmegen (3 personen), Neder-Betuwe (1 persoon), Tiel (1 persoon), en West Maas en Waal (1 persoon). 

Regio Arnhem en de Achterhoek: nog geen nieuwe gevallen bekend

De teller landelijk staat op 804 vastgestelde besmettingen, tien personen zijn als gevolg van het corona-virus overleden. De verwachting is dat het RIVM deze zaterdagmiddag met nieuwe cijfers komt.  De regio Midden-Gelderland,  onder meer Arnhem, telt vijftien besmettingen.   In de Achterhoek zijn vooralsnog twee bevestigde besmettingen met het corona-virus. Het gaat in beide gevallen om een inwoner van de gemeente Bronckhorst. Zij zitten in thuisquarantaine.