In Wijchen ontstond brand op een slaapkamer door een accu die vlam vatte tijdens het opladen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wijchen ontstond brand op een slaapkamer door een accu die vlam vatte tijdens het opladen. © Mike Hofman/Persbureau Heitink

Accu elektrische fiets vliegt te vaak in de fik

NIJMEGEN - Deze week was het weer raak. De accu van een elektrische fiets die op een slaapkamer in Wijchen aan de oplader lag vatte vlam. Resultaat: een hoop schade aan de woning en verwondingen aan de handen van de bewoner, die de accu met blote handen naar buiten gooide. 

6 reacties

 • CCC

  3 jaar geleden
  Een beetje voorbarige conclusie dat het probleem zou zijn dat er meerdere cellen bij elkaar zitten die warm worden. In iedere elektrische auto zitten exact dezelfde cellen. Dat zijn er echter nog veel meer en daar gaat nog veel meer stroom doorheen. Toch vliegen niet zomaar in brand.
 • jilzz

  3 jaar geleden
  Dion ik betaal wel 
 • piet janssen

  3 jaar geleden
  Chinese kwaliteit, geldt ook voor zonnepanelen. Vroeger had je kemakeur, tegenwoordig is een europese CE markering genoeg. Dat kan men ook zien als een ISO keurmerkt! Als het op papier maar klopt, dus een letterkundige doet de keuring van de produkten, dat het aan dd eis voldoet. Maar veelal komt het doordat er software in moet voor bescherming van het produkt. Want mensen moeten €200 tot €300 betalen voor een accu die nog geen 3 tientjes kost. 
 • Bumblebee

  3 jaar geleden
  Mensen die goed ter been zijn zouden gewoon eens weer op een reguliere fiets moeten stappen. Niets mis mee en veel beter voor je conditie.
 • Volger

  3 jaar geleden
  Welk merk?