De Duitse hulpdiensten langs de Rijn bij Duisburg, vorige week woensdag.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse hulpdiensten langs de Rijn bij Duisburg, vorige week woensdag. © AP

Achter vondst lichamen in Waal schuilt een Duits drama: tieners (13 en 14 jaar) doken even de Rijn in

Achter de twee lichamen die onlangs in de Waal bij Gendt en Rossum zijn gevonden, schuilt een groot drama in Duitsland. Hoewel dna-onderzoek nog uitsluitsel moet geven, gaat aan de andere kant van de grens vrijwel iedereen ervan uit dat de slachtoffers twee tienermeiden (13 en 14 jaar) uit Duisburg zijn. Ze raakten vorige week samen met een 17-jarige vermist na een duik in de Rijn.

6 reacties

 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  vele jaren geleden , op jonge leeftijd zwom ik en mijn vrienden regelmatig vanaf de Dodewaardse kant de Waal over... klommen soms aan boord van een schip en gingen een stukje mee richting Nijmegen , en werden er meestal van af gejaagd met een bezem of waterstraal , toen kon dat nog..! waren er nog geen duwboten e.d ...tegenwoordig is het onverantwoord , veel grote schepen , erg druk , veel gevaarlijke onderstromingen . en helaas,,,vele mensen zien het gevaar niet , en dan gaat het mis
 • Alex

  1 maand geleden
  De buurjongen van mijn vader, de vader van mijn tante en een vriend van mijn oom zijn verdronken in de Waal. 2 van de 3 zwommen regelmatig de Waal over en werden betiteld als "goede" zwemmers. Het mocht niet baten... Ik wens alle betrokkenen veel sterkte om dit verlies te dragen en het een plaatsje te geven.
 • P Van de Kaa

  1 maand geleden
  Wat heeft dit met betutteling te maken? Betutteling maakt het alleen maar erger omdat niemand meer zelf denkt en dan gaat het fout. Dit zijn mensen die zich niet bewust zijn van de gevaren in een land dat ze onvoldoende kennen. Dus wijs ze in hun moerstaal op zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn. Niet zwemmen in rivieren, eb en vloed, niet fietsen of wandelen op de snelweg, niet over het spoor lopen etc. En zwemles!
 • Sonja M.

  1 maand geleden
  Je ziet het hoer toch ook. Hordes mensen langs de Waal en Rijn onder het mom van pootje baden. En zelfs met (hele) jonge kinderen. Onverantwoord oftewel gewoon dom .
 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Het zwemmen in een rivier wordt altijd onderschat. De gevaren zijn er wel degelijk. Komt altijd weer een reactie van iemand die zegt: ik zwem iedere dag in een rivier. Mijn grootouders waarschuwden al voor de gevaren: onderstroom, kou, draaikolken. Maar sommigen menen boven de natuurwetten te staan en nemen het risico van zwemmen in de rivier. Helaas.