Volledig scherm
In zijn tuin heeft Dave Thijssen (links bij de grill) een compleet barbecueheiligdom gebouwd. © Jan van den Brink

Achterhoekers naar Texas voor 10 minuten barbecueën

DOETINCHEM - Ze reizen een week naar Texas voor een wedstrijd steak grillen die 10 minuten duurt. Met vier man sterk gaan de Doetinchemmers, die zichzelf deAchterhoek Broilers noemen, meedoen aan decook off.

De broers Dave (40) en Dennis (42) Thijssen, Ton Bolder (41) en Jasper Bieleveldt (40) kennen elkaar al van kinds af aan. Eén ding hebben ze gemeen:een passie voor het bereiden van vlees op de barbecue.

R2D2
Dave heeft in zijn achtertuinzelfs een barbecueheiligdom gebouwd. Compleet met zelfgebouwde grill, die doet denken aan de robot R2D2 uit de sciencefictionklassieker Star Wars.Sinds enkele jaren doen ze mee aan barbecuewedstrijden. Recent wonnen ze een Europese steak cook off, een wedstrijd waarbij het er om gaat een steak (entrecote) zo goed mogelijk te bereiden. Nu mogen ze naar Texas om daar aan het wereldkampioenschap steak grillen deel te nemen.

Geheim van de chef
Dave Thijssen vertrouwt op zijn magic rub, een soort marinade voor het vlees. „Ik heb hem van mijn broer. Ik zeg niet wat er in zit. Eerst wereldkampioen worden.”

Lees meer over de barbecuers in de krantvan vrijdag 21 oktober. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant

Volledig scherm
De steak. © Jan van den Brink
Tony Stone 2016 Achterhoek Broilers