Volledig scherm
Bart Hulshof en Theo Lurvink © Lars Smook

Achterhoekers via crowdfundingsactie op weg naar productie eigen horloge

LICHTENVOORDE/GROENLO - Theo Lurvink (32) en Bart Hulshof (37) uit Lichtenvoorde en Groenlo willen hun droom verwezenlijken: het zelfontworpen houten horloge genaamd Troy met hulp van medestanders te laten produceren. Om aan voldoende financiële middelen te komen proberen ze via de Amerikaanse crowdfundingsite Kickstarter 30.000 dollar op te halen.

Geen lening of krediet van de bank, maar met hulp van gewone mensen die het innovatieve ontwerp van de twee mannen steunen aan de slag, dat is het ideaal.

Deelnemers die het project bijstaan (backen in het Engels), krijgen in ruil daarvoor het door Lurvink en Hulshof ontworpen houten horloge tegen een zacht prijsje. En voor elk verkocht horloge planten zij een nieuwe boom.

Uitdaging
„Het is voor ons een uitdaging om iets te maken van hout wat niet voor de hand ligt", vertelt Theo Lurvink. Op tafel liggen de eerste twee horloges. De metalen radertjes zijn goed te zien door de transparante wijzerplaat. „Ze zijn opvallend licht. Mensen verwachten vaak dat hout zwaar is, maar dat is het dus niet." Het mechaniek van Troy is overigens van Japanse makelij. „Het heet skeleton view, echt een Nederlands woord is er niet voor. Een houten horloge is niet apart, daar zijn er meer van. Maar deze, waarbij je door het glasplaatje kijkt, is nog niet eerder gemaakt."

Streefbedrag
Binnen 42 dagen hopen de mannen het streefbedrag van 30.000 dollar binnen te halen. Lukt het niet om voldoende geld op te halen, dan gaat het hele feest niet door. De mannen zijn hoopvol. „Het is een relatief laag bedrag, dat moet volgens onze berekeningen haalbaar zijn", meent Hulshof.

LUMBR
De compagnons Theo Lurvink en Bart Hulshof zetten begin 2014 hun bedrijf LUMBR in Lichtenvoorde op. Ze ontwerpen houten producten, zoals beatboxes, zonnebrillen, portemonnees. En binnenkort staat hopelijk het houten horloge in die rij.