Volledig scherm
© Thinkstock

Actie tegen fietsendieven op station Nijmegen Lent

LENT -Meer lantaarnpalen, lokfietsen en extra surveillances.Daarmee wil de politie het aantal fietsdiefstallen bij station Nijmegen Lent terugdringen. Politie, gemeente, wijkraad en de Nederlandse Spoorwegen werken samen in de strijd tegen de fietsdiefstallen.

Hotel Van der Valk is gevraagd of daar op termijn een fietsenstalling gerealiseerd kan worden. „Liefst willen we een bewaakte en overdekte fietsenstalling. Misschien is er ruimte onder het hotel”, zegt toekomstig hoofdagentRobin Janssen.

Stijging
Sinds de heropening van het station in Lent stijgt het aantal diefstallen jaarlijks. „In het eerste jaar waren dat er 25, het jaar erop 32. Daar zitten we dit jaar ook alweer bijna op”, aldus Janssen.

Onrust
De diefstallen leiden tot onrust in Nijmegen-Noord. „We krijgen geregeld meldingen dat er weer een fiets is gestolen.”Gezien het beperkte aantal reizigers is het aantal diefstallen opvallend, aldus de politie. Dat vindt ook Nikki Hooijerink uit Oosterhout. Zij ontdekte dat alleen al onder haar kennissen diverse gedupeerden zitten. „Mijn fiets is het afgelopen weekend gestolen bij het station. Niet erg nieuwswaardig, maar ik kwam erachter dat van de drie kennissen die hun fiets daar wel eens stallen, er van twee de fiets is gestolen. Staan ze hier soms elk weekeinde busjes met fietsen vol te laden?”

Weinig verlichting
Zo erg is het volgens hoofdagent-in-opleiding Robin Janssen niet. „Er zijn hier vermoed ik niet meer diefstallen dan bij het station in Dukenburg.”Wel lijkt het er volgens de hoofdagent sterk op dat in Lent dieven makkelijk kunnen toeslaan. „Er is weinig verlichting. Doordat het fietsterrein er verlaten bij ligt, wordt de indruk gewekt dat dit niet onder de aandacht staat. Ook zijn hier geen afsluitbare fietsenstallingen.”

Afsluiten
Om gebruikers alert te maken op het risico van fietsendiefstal, gaat de politie een waarschuwingsbord plaatsen. „Iedereen weet het wel, maar we attenderen er nog maar eens extra op dat je je rijwiel goed moet afsluiten.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo