Volledig scherm
© stock.xchng

AD'69 uit Aalten wint nieuw veld van natuurgras

AALTEN - Voetbalclub AD'69 heeft een nieuw veld van natuurgras gewonnen.

De Aaltense club werd donderdagavond op de ledenvergadering verrast met de eerste prijs in de 'grasmatch' van leverancier DCM. De nieuwe grasmat kan waarschijnlijk in de zomer van 2017 op sportpark Zuid worden aangelegd.

Verrassing
„Het was een verrassing", vertelde bestuurslid Bram Koelman in de pauze. „We hebben eerder dit jaar meegedaan aan die wedstrijd. DCM is leverancier van bijvoorbeeld de mest voor onze velden. Voor die wedstrijd moesten we streepjescodes sparen, wie de meeste codes inleverde was winnaar."

Vernieuwing
AD'69 speelt op sportpark Zuid op in totaal vier voetbalvelden, allemaal van natuurgras. „We hebben nog geen veld van kunstgras. Daar zijn we wel mee bezig, maar dat valt onder de vernieuwing van het hele sportpark."

Gemeente
De prijs van de leverancier heeft een waarde van 35.000 euro. „Daarvoor krijgen we een hele nieuwe grasmat. Ze gaan voor ons een compleet veld renoveren, de grond, het gras, de grondstoffen."

Omdat AD'69 de velden van de gemeente Aalten huurt, deelt de eigenaar ook in de prijs. Koelman: „De gemeente heeft er wel profijt van, ja. Maar wij ook weer, want wij zien het als onze inbreng in de privatisering van het sportpark."

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
25'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
25'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
83'
0-1
FC TwenteTWE
away logo