Premier Mark Rutte arriveert bij het Catshuis voor een informeel overleg over het coronavirus. Het zondagse overleg wordt weer opgepikt, nu het aantal besmettingen is gestegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte arriveert bij het Catshuis voor een informeel overleg over het coronavirus. Het zondagse overleg wordt weer opgepikt, nu het aantal besmettingen is gestegen. © ANP

Advies Redteam: harde lockdown, ook thuis geen visite meer, want ‘dan kunnen we kerst vieren’

Stevig ingrijpen, met een lockdown van een paar weken, is nodig om het coronavirus onder controle te krijgen. Alleen dan is het mogelijk om kerst en oud en nieuw weer met vrienden en familie te kunnen vieren.

40 reacties

 • flabus

  8 maanden geleden
  Volkomen met je eens. Alleen dat we harde maatregelen gaan nemen, daar zet ik vraagtekens bij. Voor mij blijft het te vrijblijvend.
 • tgm beuningen

  8 maanden geleden
  Met alleen maar per verpleegkundige en arts meer uren op ziekenzaal en minder op kantoor enz kun je al een flinke winst boeken.
 • tgm beuningen

  8 maanden geleden
  Het (dwaze) idee dat 'testing&tracing' extra zorg overbodig zal maken leeft hier sterk en zit meer aandacht voor noodzakelijke en effectieve voorzieningen in de weg.
 • tgm beuningen

  8 maanden geleden
  Langdurig geen inkomsten meer hebben, gedwongen moeten thuiszitten (op straffe van vervolging en boetes), etc etc schijnt ook vaak tot veel extra problemen te leiden. En niet alleen bij mensen die besmet zijn, maar bij alle anderen ook. 
 • Jan

  8 maanden geleden
  Je hebt het in Spanje gezien, strenge lockdown van maart tot half juni en vanaf half augustus ook weer strenge maatregelen incl. mondkapjes. Toch ook daar veel positieve testen.En dat het kouder wordt......, in Spanje is het echt een stuk minder koud.
 1. Slachtoffer van ‘wrede’ sekteleider Wilri: ‘Ik ontsnapte maar kwam terug uit angst voor een huurmoordenaar’

  Slachtof­fer van ‘wrede’ sektelei­der Wilri: ‘Ik ontsnapte maar kwam terug uit angst voor een huurmoorde­naar’

  Je laten slaan met allerhande voorwerpen, je eigen bloed oplikken en een contract ondertekenen waarmee je instemt met vrijwillige opsluiting. Het zijn enkele voorbeelden van de geweldsexcessen waarmee ‘spiritueel leider’ Wilri W. (57) zijn beschadigde en getraumatiseerde volgelingen zou hebben willen ‘zuiveren’. Een van de slachtoffers vertelde er uitgebreid over tijdens de zesde procesdag tegen de Nederlander in het Duitse Duisburg.