Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images

Afgewezen zorgbedrijven kunnen gewoon doorgaan: ‘Roep zorgcowboys tot de orde’

Zorgbedrijven die fraude plegen of slechte zorg bieden, kunnen zaken blijven doen met de overheid. Dat blijkt uit onderzoek van De Gelderlander en Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek.

6 reacties

 • maarten de vries

  2 maanden geleden
  Vreselijk is al jaren aan de gang, een beetje zcp’er in de zorg verdient 70000 bruto. En de mensenhandelaren eromheen een veelvoud. Controle is ver te zoeken. En overal waar het grote geld ligt trekt nare mensen aan. Onbetaalbaar allemaal. Wat vreemd dat d66 een winnaar is, een partij die vind dat we op allerlei terreinen goed bezig. Slaap zacht nederland.
 • Theo van Hees

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk hoe het systeem in ons land toe is aan grondige wijzigingen. De situatie van de kinderopvang waardoor gezinnen in grote problemen zijn gekomen. Nu weer ministerie van justitie die zwaar in gebreken blijft door geen inlichtingen in te winnen mbt ondernemingen die zorgdiensten etc. aanbieden. Het is werkelijk niet normaal wat er in ons mooie land allemaal mis gaat. Nu weer met de verkenners mbt politiek het is echt abnormaal. Wat vreemd dat een partij als de VVD nu toch winnaar is!!
 • A I Anders

  2 maanden geleden
  Tja, bij de (r)overheid kan alles. Als het maar geld oplevert.
 • pascal jm hecker

  2 maanden geleden
  zorgcowboys of beter gezegd bounty hunters ? dit speelt al van 1990 nog niks geleerd
 • de Groot

  2 maanden geleden
  Echt absurd dat dit kan. Hoog tijd dat de landelijke overheid haar zaken op orde brengt.
 1. LIVE | Aantal coronapatiënten op intensive care en nieuwe besmettingen dalen verder
  Coronavirus

  LIVE | Aantal coronapa­tiën­ten op intensive care en nieuwe besmettin­gen dalen verder

  Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt is weer lager dan een dag eerder. Er liggen op de ic’s nu 686 coronapatiënten. Zaterdag waren dat er 24 meer. En er zijn afgelopen etmaal 4494 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er voor de achtste dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Mensen die zijn geboren in 1963 en 1964 zijn aan de beurt voor een coronavaccinatie. Vanaf dinsdag krijgen zij een uitnodiging, maar vanaf vandaag is het al mogelijk om digitaal een afspraak te maken. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog. Hier lees je onze vorige berichten terug.
 1. Automobilist botst op boom in Nijmegen en raakt gewond
  Play

  Automobi­list botst op boom in Nijmegen en raakt gewond

 2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw