Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images

Afgewezen zorgbedrijven kunnen gewoon doorgaan: ‘Roep zorgcowboys tot de orde’

Zorgbedrijven die fraude plegen of slechte zorg bieden, kunnen zaken blijven doen met de overheid. Dat blijkt uit onderzoek van De Gelderlander en Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek.

6 reacties

 • maarten de vries

  2 jaar geleden
  Vreselijk is al jaren aan de gang, een beetje zcp’er in de zorg verdient 70000 bruto. En de mensenhandelaren eromheen een veelvoud. Controle is ver te zoeken. En overal waar het grote geld ligt trekt nare mensen aan. Onbetaalbaar allemaal. Wat vreemd dat d66 een winnaar is, een partij die vind dat we op allerlei terreinen goed bezig. Slaap zacht nederland.
 • Theo van Hees

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk hoe het systeem in ons land toe is aan grondige wijzigingen. De situatie van de kinderopvang waardoor gezinnen in grote problemen zijn gekomen. Nu weer ministerie van justitie die zwaar in gebreken blijft door geen inlichtingen in te winnen mbt ondernemingen die zorgdiensten etc. aanbieden. Het is werkelijk niet normaal wat er in ons mooie land allemaal mis gaat. Nu weer met de verkenners mbt politiek het is echt abnormaal. Wat vreemd dat een partij als de VVD nu toch winnaar is!!
 • A I Anders

  2 jaar geleden
  Tja, bij de (r)overheid kan alles. Als het maar geld oplevert.
 • pascal jm hecker

  2 jaar geleden
  zorgcowboys of beter gezegd bounty hunters ? dit speelt al van 1990 nog niks geleerd
 • de Groot

  2 jaar geleden
  Echt absurd dat dit kan. Hoog tijd dat de landelijke overheid haar zaken op orde brengt.