Volledig scherm
A15 © Erik van 't Hullenaar

Afrit Elst/Oosterhout van A15 wordt verlegd en verlengd

ELST/OOSTERHOUT - De zuidelijke af- en toerit Elst/-Oosterhout van de A15 gaat vanaf komend weekend gedurende twee weken op slot. De afrit vanuit Knooppunt Valburg en de toerit naar Knooppunt Ressen worden een stukje verlegd en tevens wat langer gemaakt.

De ombouw hangt samen met het vele vrachtverkeer dat wordt verwacht voor het logistieke megabedrijventerrein Park 15.

Scherpe bocht
In de nieuwe situatie hoeft de helft van de trucks niet meer op de Griftdijk te komen. Dat de werkzaamheden twee volle weken opeisen, komt doordat de uitvoegstrook op de A15 moet worden verlengd. Snelwegbeheerder Rijkswaterstaat eist dat, omdat er nu een scherpe bocht in de afrit komt en het verkeer dus meer ruimte op de A15 nodig heeft om af te remmen.

„Dat betekent dat we de snelweg een stukje moeten verbreden en dat vraagt weer om een fundering aan te brengen", zegt projectleider Martijn Mur. „Het alternatief voor twee weken volledige afsluiting was een veel langere periode met werkzaamheden, waarbij de situaties steeds weer iets zou veranderen. Dat is onwenselijk."

Omrijden
Op maandag 14 november moeten de nieuwe af- en oprit klaar zijn. Tot die tijd moet verkeer omrijden via de afslag Elst op de A325 of de ovatonde naar Oosterhout. Overigens wordt op de A15-borden geen naamsverwijzing 'Park 15' bij de bestaande aanduidingen 'Elst' en 'Oosterhout' toegevoegd. Het bedrijventerrein is daarvoor te klein van omvang.