Op de A1 bij Voorst werd onlangs asbest gedumpt door een groepje boeren. De weg was lange tijd afgesloten om het gevaarlijke materiaal van de weg te kunnen halen en af te voeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de A1 bij Voorst werd onlangs asbest gedumpt door een groepje boeren. De weg was lange tijd afgesloten om het gevaarlijke materiaal van de weg te kunnen halen en af te voeren. © ANP

Afschuw over dreigen met ‘hardste boerenacties’ ooit: ‘Straks vallen er dodelijke slachtoffers’

lezersreactiesRadicale boeren onder leiding van Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever uit Sint Hubert dreigen met ‘de hardste acties’ ooit. Die oproep kan op steun, maar vooral ook keiharde kritiek vanuit de samenleving rekenen, zo blijkt uit een oproep van De Gelderlander aan lezers, met de vraag of er nog begrip is voor de houding van de actieboeren.

125 reacties

 • Tim Pijls

  1 week geleden
  @charles dat is idd heel erg gekeken vanuit hoe de boer het ziet. Er zijn risico's bij het ondernemen. Boeren en varkens worden knorrend vet, was vroeger het gezegde. Inmiddels is dat wat minder toepasselijk maar als mijn werkgever de boel verkoopt en ik moet inpakken dan ga ik niet met mijn auto de boel kapot rijden hier. In dit geval moeten we wat gaan doen voor de toekomst van onze kinderen maar dat maakt fdf niks uit. Boer zijn is geen recht maar een privilege als ik de boeren mag geloven.
 • Anneke Galligani

  1 week geleden
  Geen enkel begrip heb ik voor deze acties van de voormannen van de agro-industrie. Kotsmisselijk wordt ik ervan. Wanneer wordt de stem van de dieren gehoord? Wegwezen met de intensieve veehouderij!
 • George van der Sanden

  1 week geleden
  Via blokkades, bedreigingen en chantage gaan deze "boeren" hun zin weer krijgen. Uiteraard ook geholpen door de lobby en het CDA. Terrorisme loont!
 • Jan Willems

  1 week geleden
  Verschil moet er wezen? Zij, die een motor in een motorfiets hebben, en zij, die een motor in de tractor hebben. De eersten werden toch als bende opgepakt???
 • Charles de Wit

  2 weken geleden
  Peters Andere bedrijven gaan in 99% van de gevallen failliet door fouten in de bedrijfsvoering, niet doordat een regering ze opeens actief de nek om probeert te draaien nadat ze ze al jaren hebben gedwongen investering op investering te doen om aan de regels te voldoen, met maar een kleine kans om alles terug te verdienen. En de banken, de Rabobank voorop, heeft al gezegd dat de leningen voor die investeringen niet af te schrijven, dus die afkoopsom gaat daar heen.