Volledig scherm
De berg afval die werd gedumpt in Malden. © gemeente Heumen

Afvaldumpers laten adres achter tussen 35 kuub rommel

MALDEN - De mannendie in de nacht van maandag op dinsdag 35 kuub huisraad gedumpt hebben aan de Burchtselaan in het Maldense buitengebied, moeten dat met een vrachtwagen hebben gedaan.

Maar tussen al hethuisraad – waaronderkasten, tafels, stoelen enschilderijen –werd óókeen adres gevonden. Een adres in Duitsland, ter hoogte van Venlo de grens over.

Daders
De gemeente Heumen gaat nu samen met de politie kijken of het adres naar de daders voert. „Als je weet van wie het afval is, dan kun je misschien achterhalen wie het heeft opgehaald en vervolgens gedumpt”, aldus een woordvoerder van de gemeente Heumen.

Bedrijf
Want niet uitgesloten wordt dat het een bedrijf is geweest dat huizen op verzoek leeghaalt, bijvoorbeeld nadat iemand is overleden. Ook al omdat er tussen het huisraad geen waardevolle spullen meer zaten. Die waren er allemaal al tussenuit gehaald.

„Da's dubbel vangen”, aldus de zegsman. „Je krijgt geld voor het ophalen van het huisraad en vervolgens 'bespaar' je op de kosten van storten.”

'Keren onmogelijk'
„De daders moeten met hun vrachtwagen helemaal vanaf de Westerkanaaldijk achteruit gereden zijn om het huisraad te dumpen, want op deBurchtselaan is keren met een vrachtwagen onmogelijk”, aldus de woordvoerdervan de gemeente Heumen.