Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Agent schoot op verdachte vanwege 'dreigende situatie'

OOSTERBEEK - Een agent heeft vrijdagavond in Oosterbeek meerdere keren op de auto van een verdachte geschoten vanwege 'een dreigende situatie'. Dat heeft de politie donderdagmorgen bekendgemaakt.

Wat de precieze aard van die bedreiging was, wil de politie niet zeggen. Hoeveel schoten er zijn gelost evenmin. „Daar kiezen we bewust voor, omdat we juist van getuigen willen horen wat zij gezien hebben. Hun verklaringen moeten zo min mogelijk beïnvloed worden”, zegt een politiewoordvoerder.

Mede daarom wordt ook niet bekendgemaakt of de auto waarin de verdachte zat, is geraakt en of in het voertuig belastend bewijsmateriaal is gevonden. Er heeft zich inmiddels één getuige gemeld, de politie hoopt dat meer mensen zich melden.

Verdachte situaties
De verdachte werd door agenten vrijdagavond rond 23.20 uur gestopt op de Utrechtseweg in Oosterbeek. Agenten hadden hem even daarvoor in een auto zien stappen, die eerder was gezien bij verdachte situaties in de gemeente Renkum.

Spoorloos
Bij het aanspreken van de verdachte in de auto ontstond de dreigende situatie, en schoot de agent. De verdachte ging er vandoor, maar strandde nabij de Beukenlaan. Daar vluchtte hij te voet. De man is sindsdien spoorloos. De politie gaat ervan uit dat hij niet gewond is geraakt bij de schietpartij.

De auto, eigendom van een verhuurbedrijf in het westen van het land, is in beslag genomen voor onderzoek.