Volledig scherm
© Thinkstock

Akkoord fusie bieb Groesbeek met Nijmegen

GROESBEEK - Witte rook in Groesbeek: de bieb in de Mallemolen gaat op 1 januari samen met de Nijmeegse bibliotheek (Gelderland Zuid). Enkele weken geleden ontstond er onrust onder personeel en vrijwilligers van de Groesbeekse bieb omdat het bestuur besloten had tot een fusie met 'Nijmegen'.

Personeel en vrijwilligers hadden echter een voorkeur om samen met Beek en Millingen (die zitten al bij Nijmegen) een nieuwe zelfstandige bieb te vormen. Inmiddels hebben personeel, vrijwilligers en directeur Dianne Weersink van de Nijmeegse bieb met elkaar gesproken en dat heeft een fusie mogelijk gemaakt.

Geen ontslagen
Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat er bij de fusie geen ontslagen gaan vallen en dat de vrijwilligers van de bibliotheek in Groesbeek kunnen blijven.

Vrijwilliger
De bibliotheek Gelderland-Zuid heeft 22 biebs in Nijmegen en omgeving onder haar hoede, waaronder die in de voormalige gemeenten Ubbergen en Millingen. Bij de Groesbeekse bieb werken zes mensen: nog eens ruim twintig mensen zijn er als vrijwilliger actief.