't Dijkhuis in Bathmen.
Volledig scherm
PREMIUM
't Dijkhuis in Bathmen. © LISA KRIKKEN

Alle bewoners woonzorgcentrum gevaccineerd, toch een corona-uitbraak op dementieafdeling

Ondanks dat alle bewoners van woonzorgcentrum ‘t Dijkhuis in Bathmen zijn gevaccineerd is er toch corona uitgebroken. Eén bewoner testte na klachten positief op het virus, waarna alle bewoners werden getest. Daaruit bleek dat zes bewoners van de dementieafdeling het virus hebben. Daarom gaat de zogenoemde Banekate-afdeling tijdelijk op slot. Volgens het RIVM kunnen gevaccineerde mensen alsnog corona krijgen. Hoe zit dat precies? 

 1. Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede
  PREMIUM

  Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede

  Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik in Enschede, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”
 2. Deze familie strijdt al jaren tegen ‘omsingeling’ door 5000 varkens: ‘De stress is een moordenaar’
  PREMIUM

  Deze familie strijdt al jaren tegen omsinge­ling door 5000 varkens: ‘Stress is een moordenaar’

  Vanaf het moment dat hun buurman aan weerszijden van hun huis flinke varkensstallen mocht bouwen, is van idyllisch wonen voor de familie Pronk uit Raalte geen sprake meer. Sinds tien jaar staat het leven in de woonboerderij aan de Raarhoeksweg in het teken van de strijd tegen de dagelijkse hinder van schreeuwende varkens, denderende vrachtwagens en de penetrante lucht van varkensurine. ,,Ons leefgenot wordt dagelijks verpest en de gemeente Raalte doet niets.’’