Volledig scherm
De voetbalkantine van Germania Groesbeek na het incident. © Flip Franssen

Alle teams van SCH tijdelijk uit competitie

NIJMEGEN - Alle elftallen van voetbalvereniging SCH uit Nijmegen worden tot minstens 4 december uit de competitie geweerd. Tot dan krijgt de club de tijd om orde op zaken te stellen.

Het gaat om vijf veld- en drie zaalvoetbalteams van de Nijmegenaren. SCH heeft geen jeugdteams.

Zorgen
De maatregel wordt genomen op last van de KNVB. De voetbalclub heeft nog maar één bestuurder. Ook heeft SCH de financiën niet op orde. Dat baart de voetbalbond grote zorgen. „Het ontbreekt aan kader, daardoor is er nauwelijks grip op wanordelijkheden die plaatsvinden”, meldt een woordvoerder van de KNVB.

Roemrucht verleden
De club heeft een roemrucht verleden. De afgelopen jaren kwam SCH vaker in het nieuws met gestaakte duels en vechtpartijen. Na een veldslag bij Germania in Groesbeek werd het betrokken 5de elftal onlangs al uit de competitie genomen.

Bijeenkomst
Het besluit van de KNVB volgt op een bijeenkomst dinsdagmorgen op het stadhuis in Nijmegen. Ook gemeente en de Nijmeegse Federatie Amateurvoetbal waren bij dat gesprek aanwezig.

'Geen straf'
„SCH krijgt tot zondag 4 december de tijd om weer een volwaardig bestuur te vormen en zich te bezinnen op de toekomst. We nemen niet graag elftallen uit de competitie. Het is ook geen straf, maar we denken dat dit een noodzakelijke stap is om het amateurvoetbal te helpen.”

Als SCH niet kan aantonen dat ze na 4 december de veiligheid kan waarborgen, dan beraadt de KNVB zich op verdere stappen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo