Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Engelaar

Alles, maar dan ook écht alles wat je moet weten over de rups die ons zo irriteert

24 vragenDe eikenprocessierups teistert het land. Wie nog geen bulten heeft van de brandharen van het beestje is een mazzelaar. Volgende week komt er een lijst met vragen en antwoorden van het nieuw op te richten kennisplatform eikenprocessierups. Wij beantwoorden hier alvast de 24 belangrijkste vragen.

10 reacties

 • Jeroen Prater

  2 jaar geleden
  Prijs je gelukkig! Wellicht draag je altijd dichte schoenen, lange broek en mouwen?
 • theo

  2 jaar geleden
  Sorry ik wandel veel kom 3x in de week over de zeven heuvelen weg bij s herenberg de bomen hangen vol met nesten maar ik heb er nog steeds geen last van.Kan het zijn dat ik er niet vatbaar voor ben vind het raar dat iedereen er last van heeft en ik niet
 • beka

  2 jaar geleden
  elk nest verbrande rupsen geeft geen nieuwe vlinders meer. En daardoor ook duizenden minder rupsen volgend jaar etc. Niets doen is geen optie en bij gebrek aan capaciteit: roeien met de riemen die er zijn.
 • Stefan

  2 jaar geleden
  Juist vanwege onbenullen die met een verfbrander en dergelijke gaan lopen prutsen, en zo even een schijnoplossing bieden maar in werkelijkheid de boel alleen verspreiden, heb je dus een kennisplatform nodig. 
 • HenkIngrid

  2 jaar geleden
  Gewoon de tandvlinders zoveel mogelijk wegvangen lijkt mij (geen nachtvlinder specialist).
 1. Jeukgolf teistert Nederland: recordaantal klachten bij huisarts

  Jeukgolf teistert Nederland: recordaan­tal klachten bij huisarts

  In Nederland woedt een heuse jeukgolf, dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Normaal melden zich wekelijks ongeveer twintig op de 100.000 mensen bij de huisarts met jeuk, maar afgelopen week waren dit er zo’n 85. Nivel en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV): ,,Als je deze cijfers ziet kun je zeker spreken van een jeukgolf door de eikenprocessierups.’’
 1. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

 2. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren