Dijkgraaf Tanja Klip.
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkgraaf Tanja Klip. © Nico Brons

‘Als er één beleidsterrein is dat de moeite waard is om mee bezig te zijn, dan is het wel water’

Nu even nietWat doen bekende Gelderlanders in het weekend? Elke week bespreekt iemand hier zijn of haar programma.

Naam: Tanja Klip-Martin (65)

Woonplaats: Dalen (Drenthe)

Functie: Dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe en lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer

Wat zijn uw herinneringen aan 1995?
„Vergeet 1993 niet, toen was er ook al een hoogwatergolf. Wij woonden in Brabant en ik weet nog goed dat mijn man en ik naar de Maas gingen kijken bij Kerkdriel. Wat een massa water stond er tussen de dijken, amper 10 centimeter onder de rand. In 1995 heb ik het niet met eigen ogen gezien. We waren toen net verhuisd naar Drenthe. Maar ik herinner me de beelden op televisie, die hebben veel indruk gemaakt.”

Gaf een situatie als deze de doorslag om van water uw werk te maken?
„Op dat moment nog niet. Ik deed toen iets heel anders. Ik heb kunstgeschiedenis en archeologie gestudeerd en was freelance kunsthistoricus. Pas nadat ik in 2005 in het openbaar bestuur kwam, gedeputeerde voor de provincie Drenthe, heeft het waterbeheer me gegrepen. Water speelt overal een rol, in alle portefeuilles. En we mogen trots zijn op onze wetenschappers en technici, die er nu al aan werken om Nederland ook in het jaar 2100 nog veilig te houden.”

Quote

Maar geen medelijden hoor, ik heb er zelf voor gekozen. Bovendien wordt het vanaf augustus wat rustiger. Dan neem ik afscheid van het waterschap.

Tanja Klip
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.