Volledig scherm
PREMIUM
Rob van Gijzel. © FotoMeulenhof

Als Rob van Gijzel zou zeggen dat hij ergens geen ‘actieve herinnering’ aan had, zou ik hem meteen geloven

ONTMOETINGEN SINAN CANJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn wijk Bottendaal, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Rob van Gijzel, voormalig Kamerlid en burgemeester.

Als Rob van Gijzel zou zeggen dat hij ergens geen ‘actieve herinnering’ aan had, zou ik hem meteen geloven. Hij is geen man van spelletjes, zeg maar. Ik leerde hem bij toeval kennen toen ik in 2006 voor Zembla werkte en voor een interview bij hem thuis kwam. Hij was toen allang geen Kamerlid meer, maar zat in allerhande commissies en was wel heel actief. Twee jaar later zou hij burgemeester van Eindhoven worden.

Op de een of andere manier had ik Van Gijzel hoog zitten om zijn Kamerlidmaatschap. Hij kwam over als een serieus Kamerlid dat wist waar hij het over had en opkwam voor de zwakkeren in de samenleving. We hadden al snel een klik, en hij begon mij anekdotes te vertellen over zijn tijd als Kamerlid voor de PvdA. Al snel kwam ik erachter dat hij helemaal niet paste in mijn beeld van gewiekste parlementariërs met dubbele agenda’s die altijd alles doorhadden.

Quote

Hij is een type dat ik mis in de Tweede Kamer: oprecht, warm en echt

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
RKC WaalwijkRKC
away logo