Volledig scherm
De Dancetour bij het Stadsfeest van 2015, een van Doetinchems grote evenementen.

Ambitieus Doetinchem wil half miljoen bezoekers op evenementen

DOETINCHEM - Doetinchem moet in de nabije toekomst jaarlijks een half miljoen mensen trekken door evenementen.Nu zijn er 175.000 bezoekers per jaar.

„Het aantalis ambitieus”, beaamt Gerard Jansen, voorzitter van de projectgroep evenementen vanuit aanvalsplan binnenstad. „Maar we zijn ook ambitieus.”

Toekomst
Dat Doetinchem een evenementenstad is bleek woensdagavondin schouwburg Amphion. Organisatoren van ongeveer 25 evenementen (van het Stadsfeest tot de Blije Markt) waren aanwezig om te discussiëren over de toekomst van evenementen in Doetinchem. Ook raadsleden en binnenstadondernemers waren erbij.

Pijnpunten
Jansen benoemde wat pijnpunten: „Gesteggel tussen winkeliers en organisatoren van evenementen. Onenigheid bij horeca die terrassen moet weghalen bij een groot evenement. Spreek u uit, zou ik zeggen.”

Overigens was diezelfde horeca zo'n beetje de enige partij die vrijwel geheel ontbrak.

Voorstellen
De projectgroep heeft zelf al een aantal voorstellen gedaan in de richting van het stadsbestuur en organisatoren om de huidige situatie – waarin vrijwel elke coördinatie ontbreekt en niemand iets samen doet – te verbeteren. Er moet één websitekomen voor publiek waar alle evenementen opstaan. Daarnaast wordt onder meer geopperd om samen fondsen te werven. Ook werd voorgesteld om een jaarkalender te maken en een neutrale coördinator te benoemen.

Woensdag werd vooral informatie opgehaald, dinsdag 25 oktober gaat het verder in de raadszaal van het Stadhuis. Dan wordt naar oplossingen gezocht.