Huisartsen hebben soms ladingen griepprikken over. De animo valt dit jaar tegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen hebben soms ladingen griepprikken over. De animo valt dit jaar tegen. © Gerard Burgers

Animo voor griepprik valt tegen: zorgen om gevolgen van griepgolf in komende winter

Veel huisartsen zitten met ladingen griepvaccins, omdat de animo voor de griepprik dit jaar veel minder groot is dan gedacht. Er lijkt sprake van prikmoeheid.

23 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Joes Meer dan ik me kan herinneren, en dat komt omdat ik onder de mensen kom, waardoor je kans loopt om besmet te raken. Sinds ik de griepprik krijg ben ik nooit meer ziek geworden van de griep. Verder, als je had opgelet met biologie, had je ook geleerd over groepsimmuniteit: doordat virussen verzwakt worden zijn ze minder besmettelijk.
 • Joes Rolsteen

  2 maanden geleden
  Hoi Charles, hoevaak in jou leven heb jij dan de griep gehad. Ik ben 61 jaar heb het twee keer gehad. Dan bedoel ik de echte griep en niet een snotneus.
 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Boa Wat is je medisch-wetenschappelijke achtergrond? En je leesniveau? Want ik zeg alleen maar je afweer getraind wordt, nergens dat het lui is. Dat maakt de pro-plaag meute op feesboek University er van. Je probeert je dak voor een storm toch ook te maken, al weet je niet of her regn of hagel wordt?
 • Tony Cohen

  2 maanden geleden
  De criteria zijn aangepast, voor mijn dochter (17jr) die eerst bij de risicogroep hoorde en jaren een griepprik moest halen, is het opeens niet meer nodig. Ik kon wel op recept van de HA bij de apotheek een griepprik halen. Alles op eigen kosten, ik kan en wilde het betalen, maar mijn dochter zag er vanaf.
 • HJ jacobs

  2 maanden geleden
  Het enige waar ik ooit voor prik gekregen heb, is toen ik 4 jaar was tegen mazelen en pokken