Volledig scherm
In het kantoorpand aan de verbindingsweg komen nog eens drie appartementen. © Flip Franssen

Appartementen in leegstand kantoorpand Beek

BEEK - Het kantoorpand aan de Verbindingsweg 8 te Beek - ooit wel de 'Poort van Beek' genoemd - staat al anderhalf leeg.Omdat er geen zicht op is dat het pand op korte termijn wel verhuurd dan wel verkocht kan worden, zullen er drie appartementen in de sociale sfeer in het pand gemaakt worden.

De gemeente Berg en Dal wil hier aan meewerken.

In het pand was tot 1994 ook de politie gehuisvest. De politie verdween uit Beek en het pand werd verbouwd tot kantoor met bovenwoning. De bovenwoning is nog steeds verhuurd. Het kantoor kwam echter leeg te staan nadat accountant Konings en Meeuwissen er anderhalf jaar geleden vertrok.

Voorwaarden
De gemeente stelt wel een aantal voorwaarden voordat er met de verbouwing begonnen kan worden. Zo moet er een akoestisch onderzoek uitgevoerd worden naar het verkeerslawaai van de Verbindingsweg en de Nieuwe Rijksweg (N325). Blijft dat binnen de normen van de Wet geluidhinder?

Regels
Verder mag het pand niet groter worden; mogen er maximaal vier appartementen, inclusief de bestaande bovenwoning,komen en moeten de appartementen op de begane grond geschikt zijn voor bewoning door ouderen en rolstoelgebruikers.

De bestaande parkeerplaatsen moeten bestemd worden voor de bewoners en er mag maximaal 710,68 euro per maand aan huur gevraagd worden.