Armita Taheri, Statenlid voor het Forum voor Democratie in Gelderland, kijkt uit een raam van de Sabelspoort naast het provinciehuis in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Armita Taheri, Statenlid voor het Forum voor Democratie in Gelderland, kijkt uit een raam van de Sabelspoort naast het provinciehuis in Arnhem. © Foto Raphael Drent

Armita Taheri is de nieuwe troef van Baudet: ‘Thierry zei: ‘Pak ons bij de ballen!’’

InterviewZeg je Forum voor Democratie, dan zeg je Thierry Baudet. En Theo Hiddema. Maar er rijst een nieuwe troef: Armita Taheri, Statenlid in Gelderland. Ze is jong, vrouw, Iraans, en ze gooide onlangs hoge ogen met haar speech op het landelijke FvD-congres. ,,De vrijheid die ik in Iran niet had en hier wel, wordt ingeperkt.”

46 reacties

 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Met 40 tegen 60 wint 60, toch? Op naar de 51...
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  De heer Aboutaleb is geboren in Marokko, evenals de heer Marcouch. 
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Helemaal juist... het zijn academici en ambtenaren die ons land regeren - zij hebben een riant inkomen en een prima pensioenvoorziening.Ze staan niet stil wat bij het gewone volk leeft, klimaat en milieu staan bij hun op nummer een - makkelijk praten als je zelf een goed inkomen hebt en via de schatkist wordt betaald.Het gewone volk en mensen zoals u en ik... komen in het parlement niet aan de bak.Als ik in de Tweede Kamer zat, dan kreeg Rutte en aanverwanten een flink pak slaag.  
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Je kunt het vergelijken met de heer Aboutaleb - een Turkse man die burgemeester is van Rotterdam. Voor hun is het gemakkelijker om kritiek te uiten omdat ze zelf allochtoon zijn.Aboutaleb doet het goed in Rotterdam, hij durft te zeggen ''als je je niet wil aanpassen, dan moet je oprotten''. Maar als een autochtoon burgemeester zoiets zegt dan krijgt hij de media en de NPO over zich heen en moet hij als burgemeester opstappen.Het zou niet verkeerd zijn... als Aboutaleb de opvolger wordt van Mark Rutte. 
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Het punt is dat andere partijen niet met FvD willen regeren.Stel dat FvD 30% van de stemmen haalt en PVV 10%.Dan zul je zien dat de VVD samen met het CDA... met linkse partijen als D66 en GroenLinks gaat regeren.Zodat je toch een links beleid krijgt met betrekking tot milieu en migratie (vluchtelingen).De kiezers voelen zich dan tekort gedaan en bedrogen... 40% stemt rechts en links krijgt toch de macht. Dit strookt niet met de beginselen van het democratisch bestel.
 1. LIVE | 5340 nieuwe coronabesmettingen, Gommers: Nederland mogelijk tot de zomer in lockdown
  Coronablog

  LIVE | 5340 nieuwe coronabe­smet­tin­gen, Gommers: Nederland mogelijk tot de zomer in lockdown

  Het afgelopen etmaal zijn er 5340 nieuwe coronagevallen geteld, fors minder dan de afgelopen dagen. Ondertussen is OMT-lid en ic-hoofd Diederik Gommers geschrokken van de mogelijke gevolgen van de Britse variant van het coronavirus. ‘Het zou zomaar kunnen’, zegt hij over de kans dat Nederland tot aan de zomer in lockdown blijft. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven