Jonah Falke in het atelier in Zundert tussen zijn schilderijen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonah Falke in het atelier in Zundert tussen zijn schilderijen. © Peter van Tuijl

‘Armoede is écht verborgen’: schrijver Jonah Falke schrikt van flat waarin zelfs geen meubels staan

Met zijn ‘reportages over het leven in de schaduw van de welvaart’ begon Jonah Falke al een paar jaar geleden. ,,Maar daar zijn nu corona en de oorlog nog bij gekomen.” Dus is het armoedeprobleem nóg groter geworden dan hij in zijn boek beschrijft.

7 reacties

 • Cor Kok

  1 week geleden
  Denk dat deze mensen hulp nodig hebben ipv meer geld.
 • bart verplak

  2 weken geleden
  Het zoveelste rookgordijn.
 • sabine bouwman

  2 weken geleden
  Lin bakker: de beste man heeft vast geen internet en hij is 69. Dus die gratis meubelen en spullen weet hij niet te vinden en werken op zijn 69ste hoeft hij ook niet meer.
 • Saskia Kuipers

  2 weken geleden
  "Want er komt een nieuwe groep armen aan, de ZZP-ers, gewone mensen met een opleiding." Kleine correctie, er zijn al heel lang gewone mensen met een opleiding die toch arm zijn...dat is niet een nieuwe groep. Armoede is niet uitsluitend een probleem van mensen zonder opleiding, mensen met een verblijfsvergunning of mensen met socialal/maatschappelijke problemen e.d.
 • Lin Bakker

  2 weken geleden
  Genoeg gratis meubels bij grof vuil of op gratis Marktplaats. Gratis Facebookspullen. Gratis bij advertenties AH. Vele opties! Dus is eigen keuze. Niet willen werken? Uitkering en anderen voor je kate werken? Asociaal en zeker niet klagen over je te hoge uitkering.