Volledig scherm
Halloween parade in Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhem meer dan ooit in de ban van Halloween

ARNHEM - Zombies, vampieren, heksen en andere griezels trekken dit weekend door Arnhem.Meer dan ooit zelfs. De stad is in de ban van Halloween.

Deze uit Amerika overgewaaide traditie krijgt in de Gelderse hoofdstad steeds meer aanhangers. Verschillende winkeliers hingen hun vitrines de afgelopen dagen vol met afgehakte handen, spinnenwebben en enge maskers. In diverse wijken duiken de gekste griezels op in speurtochten.

Creativiteit
De verwachting is dat er zaterdagavond tevens honderden Arnhemmers meedoen aan de eerste Halloween Parade. „Arnhem ging nooit zo mee in Halloween, maar er is een verandering gaande. Voor veel inwoners is het een mooie reden om hun creativiteit te uiten.

Lokale feestjes
Verkleed als afschrikwekkende wezens kunnen inwoners vooral op zaterdagavond naar verscheidene lokale feestjes. Minstens vier horecagelegenheden houden een themafeest. Luxor Live heeft torenhoge ambities met het feest 'Arnhem Halloween'.

„We hebben hier vorig jaar een start mee gemaakt met als doel het uit te bouwen tot het grootste, gekste en gruwelijkste feest van de stad", zegt Niels Leferink, programmeur dance en dj van het Arnhemse poppodium.

Lees het volledige verhaal over Halloweenin De Gelderlander, editie Arnhem, van zaterdag 28 oktober of in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo