Volledig scherm
Een medewerker van Kebab Delight in Arnhem snijdt het vlees. © Marc Pluim

Arnhem wil 'overkill' aan shoarmazaken voorkomen

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil een 'overkill' aan bepaalde soorten horeca in een gebied voorkomen.Arnhem wil af van een concentratie van kebab- en shoarmazaken en shisha-lounges in bepaalde delen van de stad.

'We denken na over een toekomst per deelgebied. En over de vraag hoe we een divers aanbod kunnen stimuleren', aldus een reactie van de gemeente Arnhem.

Verdeelsleutel
Het plan is Arnhem in te delen in deelgebieden als Korenkwartier, Rijnkwartier, Modekwartier en Stegenkwartier. Per gebied wordt via een verdeelsleutel een maximum van een bepaald type zaak vastgesteld. Naar verluidt gaat het bijvoorbeeld om shoarmazaken, cafetaria's en cafés.

Kwaliteit moet verbeteren
Bij het opstellen van de horecavisie zijn horeca-ondernemers, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem betrokken. Dit plan moet de kwaliteit van het horeca-aanbod in Arnhem verbeteren.

Korenmarkt
In de nota over de Korenmarkt en omgeving kondigde wethouder Ron König onlangs al aan dat het gebied rond de Korenmarkt gevarieerder moet worden. De gemeente Arnhem gaat in de nota ook in op het toenemend aantal horecabedrijven dat zich in de stad vestigt.

„We kijken heel zorgvuldig naar de grenzen van maximum toelaatbare. Wat de expansie betreft, zitten we wel een beetje aan de max. Maar er blijft ruimte voor bedrijven die iets toevoegen aan het aanbod. Die zorgen immers ook voor een uitbreiding van het verzorgingsgebied. Daar komen mensen speciaal voor naar Arnhem”, aldus een woordvoerder.

Lees meer over de scheefgroei in de horecain de papieren krant, regio Arnhem van 26/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.