Volledig scherm
Paleis van Justitie in Arnhem. © ANP

Arnhemmer (45) moet 2,5 jaar cel in voor ontucht met zes jongetjes

ARNHEM - Een 45-jarige man uit Arnhem, die tegenwoordig in Nieuweschans woont, is veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het misbruiken van zes minderjarige kinderen, onder wie zijn twee eigen zoons.Dat blijkt uit de uitspraak van de rechtbank die woensdag is gepubliceerd.

Tien maanden van de aan hem opgelegde celstraf zijn voorwaardelijk,met een proeftijd van drie jaar. In die tijd mag hij niet alleen zijn met minderjarige kinderen of in kinderrijke omgevingen ophouden.

Geen incident
Met de uitspraak gaat de rechtbank mee in de eis van de officier van justitie, die tijdens de zitting twee weken geleden 2,5 jaar celstraf had geëist. De rechtbank vindt dat 'het bewezenverklaarde niet als een incident is te beschouwen' en heeft de man daarom tot deze celstraf veroordeeld.

Zoons
Onder de kinderen die hij heeft misbruikt waren, behalve twee van zijn eigen zoons, ook drie zoons van de partner van zijn ex-vrouw. Daarnaast heeft de Arnhemmerook een vriendje van de jongens misbruikt.Die had de man slechts één keer gezien.

Verzwegen
De rechtbank verwijt hem dat hij het misbruik jarenlang heeft verzwegen en pas tijdens de zitting zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. Ook had de man eerder hulp moeten zoeken, meent de rechtbank.

Behalve dat de Arnhemmer de gevangenis in moet, moet hij zich laten behandelen,melden bij de reclassering en mag hijgeen contact hebben met de slachtoffers of bij hen in de buurt komen.

Eén van zijn slachtoffers krijgt een schadevergoeding van 750 euro.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo