Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem © Eigen foto

Arnhems ziekenhuis sluit vier van de twaalf OK’s vanwege personeelsgebrek

ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft vanwege personeelsgebrek vier van de twaalf operatiekamers gesloten. Wachttijden kunnen daardoor oplopen. Om het werk beheersbaar te houden, worden op dit moment minder ingrepen ingepland. Mensen die reeds een afspraak hebben staan, worden gebeld als er vertraging optreedt. 

10 reacties

 • Jan den Tien

  6 maanden geleden
  Er kan sowieso niet veel geopereerd worden, want er is gebrek aan IC bedden. Dus wat is de waarde van deze boodschap.
 • patrick wijgman

  6 maanden geleden
  Maar gelukkig zijn er nooit te weinig managers….
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  overal in dit land hoort men niets anders, dat er een enorme personeelstekort is. Ligt dit niet aan de werkgevers die mensen van boven de 40 uitsluiten van werk? Bij die mensen zitten hooggekwalificeerden die zelfs voor de mindere baantjes niet in aanmerking komen en worden weggezet omdat ze te veel ervaring hebben ook zijn de mensen in de ogen van die werkgevers te duur. Het wordt dan ook tijd dat de overheid er voor zorgt dat dit soort praktijken niet meer voor kan komen.
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Kenneth, vanmiddag op het Belgische nieuws, ook daar stoppen verpleegkundigen omdat ze het werk niet meer aan kunnen. En ik heb niet gezegd dat ze helemaal niet werken tegen de deltavariant en je hebt helemaal gelijk (denk ik) dat de variaties vooral komen door de ongevaccineerden. Maar ja, dwingen mag niet in Nederland.
 • Kenneth Tharmaratnam

  6 maanden geleden
  In Duitsland is er ook veel leegloop vanuit de ziekenhuizen omdat artsen en verpleegkundigen door de 4e Coronagolf niet meer aan hun eigenlijke werk toekomen en het niet meer kunnen opbrengen om weer met een overbelaste werkdruk te moeten werken terwijl dit voorkomen was geweest als die ongevaccineerden gevaccineerd waren geweest. En ik veronderstel dat dit in Nederland niet anders is.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.